Skip to content

Kom op ontdekking

De Lindenhoeve is er voor iedereen, op elk moment van de dag. Romantisch ontbijten met twee, snel lunchen onder vrienden, een pannenkoek met de kinderen, dineren met de familie … en dan hebben we het nog niet over onze gezellige gastenkamers gehad!

Zoek gerust een gezellig plaatsje uit en geniet van alles wat De Lindenhoeve je te bieden heeft. De kinderen spelen in onze grote speeltuin, jij vertoeft gezellig op het terras of in ons salon. Honger gekregen? Proef van onze smakelijke gerechten met kwaliteitsingrediënten en volgens traditionele familierecepten!

Bar Sluis

Een verhaal van familie

De Lindenhoeve is een verhaal van gezelligheid, van samenzijn en bovenal een verhaal van familie. De hoeve is al sinds de jaren 1800 de thuis van de familie Wemaer. Eerst als boerderij, vandaag als gezellige plek voor families en vrienden.

Die transformatie is ongetwijfeld te danken aan Tante Germaine. Onder haar motto “Moed verloren is al verloren” bouwde de optimistische Germaine samen met haar man de hoeve terug op na de oorlogsbombardementen van ’44. Ze werkte hard, 6 dagen op 7, maar de zondag was – letterlijk – heilig. Dat was het moment voor de familie, om voor hen te koken en samen in het salon te genieten van koffie en gebak. Die zondagen waren legendarisch, net als Germaines kookkunsten. Dat alles leverde haar de bijnaam Tante Germaine op.

 

In de jaren zestig bouwden de kinderen Ilva en Theo Wemaer de hoeve om tot restaurant. Een ode aan hun moeder én haar kookkunsten. De sfeer is tot op vandaag even gemoedelijk als op zondag bij Tante Germaine, de gerechten al even smakelijk. Sinds 2001 verwelkomen Sven – kleinzoon van – en echtgenote Heidi je met open armen onder de lindenbomen!

Lodge sven heidi